Food design és digitalizáció

  • Merkl Márta
doi: 10.32559/et.2020.4.6

Absztrakt

A vonatkoztatási rendszer, amelybe a vállalás – egy food design elméleti áttekintés és projektbemutatás – be kíván  illeszkedni, a negyedik ipari forradalom, illetve az Ipar 4.0. A cikk röviden bemutatja az Ipar 4.0 fogalmát és főbb  kérdéseit. Majd válogatott food design projekteket vizsgál  egyrészt a különböző direkt (Francesca Zampollo) vagy  indirekt (Victoria and Albert Museum) klasszifikációs  k kísérletek szerint, másrészről társadalmi és gazdasági  relevanciájú megközelítésekből (élmény, kritikai jelleg,  fenntarthatóság). Az elméleti, spekulatív jellegű kutatás új  szempontrendszert kínál a digitális forradalom, az  élelmiszeripar és a food design számára. 

Kulcsszavak:

Ipar 4.0 digitalizáció élelmiszeripar élmény fenntarthatóság Critical Design Food Design

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.