Táplálkozásunk átalakulása és a haderőt is érintő civilizációs megbetegedések kapcsolata

doi: 10.32563/hsz.2019.1.18

Absztrakt

A XX. és XXI. században a technológia rohamos fejlődése, az innovációk és a társadalomban bekövetkező változások eredményeként megváltoztak táplálkozási szokásaink, az ételeink sem a „régiek.” A tartósított finomított élelmiszerek növekvő fogyasztása miatt szignifikánsan nő a társadalomban az elhízás és az ezzel kapcsolatos anyagcsere- betegségek száma is. Az ételallergiák, ételintoleranciák egyre nagyobb számban jelennek meg atípusos tüneteket okozva, (fejfájás, étkezés utáni álmosság, puffadás stb). Cikkemben a teljesség igénye nélkül térek ki a tartósított élelmiszerek fogyasztásának egészségügyi következményeire, valamint egy rövid áttekintést adok a hadiélelmezés átalakulásáról.

Kulcsszavak:

elhízás élelmiszerallergia élelmiszerintolerancia

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.