A tengerentúli járatok jelentősége a közép-európai regionális repülőterek fejlesztésében

doi: 10.32560/rk.2020.3.9

Absztrakt

Tanulmányunk legfőbb célja az, hogy megvizsgálja, a tengerentúli járatok, különös tekintettel a Kínából érkező  légi járatok milyen szerepet játszanak, játszhatnak egy térség, egy régió fejlesztésében. Hol és milyen módon  érdemes és lehet ösztönözni a tengerentúli járatok  elterjedését a regionális repülőterek fejlesztésében? A  tengerentúli légi járatok milyen előnyökkel járhatnak a légi  áru- és utasforgalom fejlesztése vonatkozásában, és  egyúttal milyen veszélyeket hordozhatnak magukban egy régió számára? Közismert az, hogy Közép-Európa számos regionális repülőtere tudatosan törekszik a beutazó  turizmusának és a légi áruforgalom növelése érdekében  tengerentúli járatok nyitására. Melyek a legfőbb  tapasztalatai ezeknek az erőfeszítéseknek? Magyarországon hol és milyen módon lenne érdemes  belevágni ilyen irányú fejlesztésekbe? 

Kulcsszavak:

a régiók versenyképességének növelése a Kínával való gazdasági kapcsolatok fejlesztési lehetőségei regionális fejlesztések regionális repülőterek tengerentúli járatok

Hogyan kell idézni

[1]
B. Szilágyi és P. Novoszáth, „ A tengerentúli járatok jelentősége a közép-európai regionális repülőterek fejlesztésében”, RepTudKoz, köt. 32, sz. 3, o. 105–124, máj. 2021.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.