Az élelmiszer- és gyógyszergyártás biztonsági kérdései és védelmi rendszerei napjainkban

doi: 10.32567/hm.2020.1.1

Absztrakt

Az elmúlt években megnőtt az élelmiszerek által okozott megbetegedések kialakulásának száma, emellett még inkább előtérbe kerültek az élelmiszerhamisítások.
Ennek korai felismerésére és megelőzésére újabb és újabb technológiai megoldásokat dolgoznak ki a kutatók és az innovátorok abból a célból, hogy növeljék az élelmiszerbiztonságot.
A tárgykör vonatkozásában számos tudományos eredmény született a külföldi és a hazai szakirodalomban egyaránt. A szerző az élelmiszerbiztonság biztonságtechnikai módszereit és megoldásait vizsgálja és foglalja össze, illetve következtetéseket és javaslatokat fogalmaz meg a témában.

Kulcsszavak:

élelmiszerbiztonság védelmi rendszerek biztonságtechnika étrend-kiegészítők vízvédelem

Hogyan kell idézni

Forgó, V. (2020). Az élelmiszer- és gyógyszergyártás biztonsági kérdései és védelmi rendszerei napjainkban. Hadmérnök, 15(1), 5–17. https://doi.org/10.32567/hm.2020.1.1