Az élelmiszer- és gyógyszergyártás biztonsági kérdései és védelmi rendszerei napjainkban
Absztrakt
Az elmúlt években megnőtt az élelmiszerek által okozott megbetegedések kialakulásának száma, emellett még inkább előtérbe kerültek az élelmiszerhamisítások.
Ennek korai felismerésére és megelőzésére újabb és újabb technológiai megoldásokat dolgoznak ki a kutatók és az innovátorok abból a célból, hogy növeljék az élelmiszerbiztonságot.
A tárgykör vonatkozásában számos tudományos eredmény született a külföldi és a hazai szakirodalomban egyaránt. A szerző az élelmiszerbiztonság biztonságtechnikai módszereit és megoldásait vizsgálja és foglalja össze, illetve következtetéseket és javaslatokat fogalmaz meg a témában.
Kulcsszavak:
élelmiszerbiztonság
védelmi rendszerek
biztonságtechnika
étrend-kiegészítők
vízvédelem
Hogyan kell idézni
Forgó, V. (2020). Az élelmiszer- és gyógyszergyártás biztonsági kérdései és védelmi rendszerei napjainkban. Hadmérnök, 15(1), 5–17. https://doi.org/10.32567/hm.2020.1.1