Drónok meghajtás szerinti lehetséges szerkezeti felépítései

doi: 10.32560/rk.2023.1.18

Absztrakt

A pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) kritikus platformokként jelentek meg különböző területeken, beleértve a megfigyelést, a felderítést, a logisztikát és a légi fényképezést. A meghajtórendszerek döntő szerepet játszanak az UAV-k hatékony és megbízható működésének lehetővé tételében. Az ideális meghajtórendszer kiválasztása számos tényezőtől függ, például a feladat követelményeitől, a repülés időtartamától, a hasznos teherbírástól és a környezeti/környezetvédelmi szempontoktól. Míg a múltban a belső égésű motorok domináltak, kedvező tulajdonságaik miatt egyre nagyobb teret nyernek az elektromos és hibrid rendszerek. A meghajtástechnológia folyamatos fejlődése ígéretesnek bizonyul, a jövőben nagy teljesítményű, hatékonyabb és környezetbarátabb UAV-k
gyártását teheti lehetővé. Ez az összefoglaló áttekintést nyújt az UAV-kban használt különböző meghajtási rendszerekről, kiemelve azok legfontosabb jellemzőit, előnyeit és kihívásait.

Kulcsszavak:

UAV meghajtás hibrid konfiguráció architektúra

Hogyan kell idézni

[1]
B. Békési, A. Knapiczius, és L. Gajdács, „Drónok meghajtás szerinti lehetséges szerkezeti felépítései”, RepTudKoz, köt. 35, sz. 1, o. 257–274, nov. 2023.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.