Védett tárgyaló kialakításának alapvető biztonsági kérdései

Absztrakt

Napjainkban az információ birtoklása és annak megfelelő helyen és időben való felhasználása egyértelmű előnyt jelent a birtokosa számára. Az információk megszerzése és továbbítása nem jelent akadályt, mint az elmúlt századokban. Mivel az adat és az információ digitális rögzítése, valamint áramoltatása az infokommunikációs rendszerekben a technológiák tervezett alapfunkciója nehéz gátat szabni az információk rendszerbe történő szelektív bekerülésének és így azok terjedésének. Jelen korunkban fokozottabb igény merülhet fel olyan személyes kommunikáció megvalósítására, ahol a megbeszélés tárgya biztosítható módon kizárólag a jelenlévő felek közt hangzik el és az elhangzott információ a kommunikációs környezeten belül marad, harmadik fél vagy információszerző technológia teljes kizárásával.

A téma szempontjából az ilyen "bizalmi" kommunikációra alkalmas környezet megvalósítása a cél. Megvizsgálom a kommunikációból eredő fizikai jelenségeket és áttekintem egy védett tárgyaló alapvető védelmének elvi követelményeit saját megközelítés alapján.

Kulcsszavak:

információ védelem védett tárgyaló biztonsági rés objektumvédelem védett helyiség

Hogyan kell idézni

Bréda, G. (2018). Védett tárgyaló kialakításának alapvető biztonsági kérdései. Hadmérnök, 13(3), 9–17. Elérés forrás https://folyoirat.ludovika.hu/index.php/hadmernok/article/view/3745