A mesterlövész harc elemi eszközrendszerének funkcióanalízise különös tekintettel a "nagyméretűnek" tekintett lőfegyverekkel vívott mesterlövész harcra

Absztrakt

A cikk a kézifegyveres harc egyik speciális elemét, a mesterlövész lövészkatona szerepét vizsgálja, a lövészkatona elemi eszközrendszerének funkcióanalízise során megismert módszerekkel. Bemutatja, hogy ez az eszközrendszer tulajdonképpen a lövészkatona elemi eszközrendszerének alrendszere.
Az elemzés során összeveti a mesterlövész eszközrendszer elemeit a lövészkatona elemi eszközrendszerének elemeivel, kiemelve a döntő és egyedi különbségeket. Meghatározza a mesterlövész eszközrendszernek követelményeit és alapelemeit.
Következtetéseket von le az alapelemek képesség követelményeinek egymásra hatásából és ebből számszerűsíti az eszközrendszer eredő képességeit.

Kulcsszavak:

funkció analízis elemi eszközrendszer mesterlövész mesterlövészpuska mesterlövész lövedék

Hogyan kell idézni

Földi, F. (2018). A mesterlövész harc elemi eszközrendszerének funkcióanalízise különös tekintettel a "nagyméretűnek" tekintett lőfegyverekkel vívott mesterlövész harcra. Hadmérnök, 13(4), 23–58. Elérés forrás https://folyoirat.ludovika.hu/index.php/hadmernok/article/view/3554