A Harctéri sebesülés-ellátási szimulátor

doi: 10.32567/hm.2019.2.31

Absztrakt

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program egy nagyszabású modernizációs terv a Magyar Honvédség fejlesztése, hatékonyságának növelése érdekében. Az ehhez szükséges korszerű technikai eszközpark beszerzésének anyagi fedezete a döntéshozók szándéka szerint biztosításra kerül.

A kiképzés területén használható szimulációs rendszerek lehetőséget biztosítanak a katonák felkészítése során realisztikus körülmények megteremtésére, ami segíti a valós helyzetekben való tevékenységek hatékony begyakorlását, így integrálásuk a felkészítés rendszerébe indokolt.

A katonák életének művelti területen való megóvása érdekében a korszerű haderőkben az egészségügyi felkészítés a kiképzés során egyre nagyobb szerephez jut, melyet eredményesen támogathatnak olyan harctéri sebesülés-ellátó szimulátor rendszerek, melyek a különböző szintű sérülések kezeléséhez, különböző realisztikus tanbábú készleteket tartalmaznak.

Kulcsszavak:

kiképzési rendszer sebesülés-ellátás szimulátor

Hogyan kell idézni

Virágh, K. (2019). A Harctéri sebesülés-ellátási szimulátor. Hadmérnök, 14(2), 361–369. https://doi.org/10.32567/hm.2019.2.31