Biztonságtechnikai megoldások a Népszínház utcai Óbudai Egyetemen

doi: 10.32567/hm.2019.2.1

Absztrakt

Napjainkban az egyetemeknek szükségszerű olyan modern biztonságtechnikai megoldásokat alkalmazniuk, amely által garantálni tudják az ott tartózkodó hallgatók biztonságát. Tudvalevő, hogy az oktatási intézmények működéséből kifolyólag igen gyakran nagy számban tartózkodnak az épület falain belül hallgatók és ott dolgozó tanárok. Az ő biztonságuk mindennél fontosabb. Elég csak kitekinteni külföldre, ahol sajnálatos módon, az egyetemeken többször is előfordult komoly incidens, úgy, mint lövöldözés, gyilkosság.

Ebből kifolyólag került sor az Óbudai Egyetem biztonságtechnikai megoldásainak a megvizsgálásra, hiszen jelen esetben egy olyan neves oktatási intézményről van szó, amely az évek során számos hallgatónak biztosított tanulási és továbbképzési lehetőséget.

A kutatás részleteiben feltárta azt, hogy az Óbudai Egyetemen igen komoly biztonságtechnikai megoldások kerültek kiépítésre, így feltételezhetően az ott tartózkodók biztonságban érezhetik magukat.

Kulcsszavak:

biztonságtechnika mechanikai védelem elektronikai védelem

Hogyan kell idézni

Bálint, K. (2019). Biztonságtechnikai megoldások a Népszínház utcai Óbudai Egyetemen. Hadmérnök, 14(2), 9–20. https://doi.org/10.32567/hm.2019.2.1