A "Partnership For Peace" hátterében

  • Haralyi László

Abstract

A Magyar Honvédség tisztjei, tiszthelyettesei évek óta résztvesznek az ENSZ megfigyelői és békefenntartó misszóiban. Három évvel ezelőtt kaptam a megtisztelő feladatot: vegyek részt a kiutazó állomány felkészítésében, amit azóta is kedvvel végzek.

1995 novemberétől 1996 márciusáig - műszaki kontingensünk IFOR missziója kezdetén, vezénylés alapján - a Honvéd Vezérkar (HVK) operatív csoportjában teljesítettem szolgálatot. Jelenleg a HVK Euroatlanti Integrációs Munkacsoportjában dolgozom.

Mindhárom feladat valamilyen formában kapcsolódik a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) folytattott oktatói tevékenységemhez: a különböző területeken szerzett ismereteim kiegészítik egymást és egyben új ötleteket is adnak, melyek eredményeit e folyóirat hasábjain szeretném megismertetni az MHTT Műszaki szakosztályának tagjaival és az érdeklődőkkel.

Keywords:

ENSZ megfigyelői és békefenntartó misszói Magyar Honvédség Honvéd Vezérkar (HVK) Euroatlanti Integrációs Munkacsoport Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem