Az adatokkal kapcsolatos visszaélések margójára - Gyaraki, Réka (Magyar Rendészet, 2025)
Az információs technológia és az ahhoz kapcsolódó eszközök folyamatos fejlődése magával hozza az adatrobbanást, amivel együtt nő annak veszélye, hogy minden egyes, a felhasználók által önként vagy kötelezően megadott adat egyre több veszélyforrást jelent. A tanulmány bemutatja a személyes adatok, a különleges adatok, illetve az ezekhez nem tartozó, egyéb adatokkal összefüggő kiberbiztonsági és adatbiztonsági problémákat, valamint az elmúlt időszakban történt kiberbiztonsággal összefüggő incidenseken keresztül érzékelteti, hogy az azok kezelésével foglalkozó szervezetek kezében milyen lehetőségek vannak.