A főszerkesztő tengerentúli naplójából II. : Magánzárkából az egyetemi katedrára? - Christián, László (Magyar Rendészet, 2025)
2024 júliusában kezdtem meg egyéves kiküldetésemet; feleségemmel és három gyermekünkkel Denverbe költöztünk, hogy Fulbright kutatói ösztöndíjasként az MSU Denveren töltsek egy teljes tanévet. Azóta rendszeresen kapok érdeklődő üzeneteket családtagoktól, barátoktól, kollégáktól, munkatársaktól. Ezért úgy döntöttem, hogy az elkövetkező lapszámokban A főszerkesztő tengerentúli naplójából címmel megosztom a Magyar Rendészet olvasóközönségével itteni tapasztalataimat, átfogó jelleggel bepillantást engedve a hétköznapokba, külön figyelmet szentelve a rendészet területének. Az első beszámoló lelkes fogadtatása után íme, fogadják szeretettel a folytatást is.