Elektronikus távfelügyeleti eszköz a hazai büntetés-végrehajtás szolgálatában: A tízéves reintegrációs őrizetet működtető technikai háttér és annak jogi alapjai - Czenczer, Orsolya; Bogotyán , Róbert (Magyar Rendészet, 2025)
A reintegrációs őrizet elektronikus eszközzel való felügyeletének elrendelése esetén a Bv. szervezet biztosítani tudja, hogy a társadalomra kevésbé veszélyes bűnelkövetők reintegrációs folyamata hatékonyabb módszerrel valósuljon meg, így a visszailleszkedés a társadalomba egy megfelelően hosszabb időtartamban, a család támogatásával fokozatosan valósulhat meg, nem utolsósorban pedig a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságát is csökkenteni lehet. A reintegrációs őrizet során az elítélt személyes szabadságát úgy korlátozzák, hogy a terheltnek lehetősége nyílik a munkába állásra, a családi kapcsolatok újrafelvételére. Csak azt az elítéltet lehet reintegrációs őrizetbe helyezni – a törvényi feltételek mellett –, akiről feltételezhető, hogy együttműködő és jogkövető magatartást fog tanúsítani. Jelen tanulmány azt veszi górcső alá, hogyan is működik ez a rendszer és az azt támogató elektronikus távfelügyeleti eszköz, milyen előnyökkel és kihívásokkal jár, illetve milyen fejlesztések zajlanak, amelyek jövőbe mutató módon igyekeznek a jogintézményt elősegíteni.