A karrier, a szervezeten belüli mobilitás elméletei, alkalmazhatóságuk a magyar rendőri szervek vonatkozásában - Hlavacska, Gergely (Magyar Rendészet, 2025)
A tanulmány a karrier jelenségének multidiszciplináris jellegét világítja meg, bemutatja a témát vizsgáló nagyobb tudományterületeket és azok fókuszát. Az ismertetett elméleti modellek kiindulópontként szolgálhatnak a rendőri karrier és a szervezeten belüli mobilitás empirikus vizsgálatához. A témát tárgyaló főbb irányzatok ismertetése mellett megjelöli, hogy az adott irányzat mely szervezeten belüli jelenség, folyamat esetében bír magyarázó erővel. A tanulmány alternatívát kíván nyújtani, hogy a hazai rendészettudományban már jelen lévő megközelítések mellett milyen tudományos elméletek mentén értelmezhetők a rendőrség szervezetében megfigyelhető különböző karrierjelenségek.