Recenzió Hans-Erhard Lessing A bicikli kultúrtörténete című könyvéről - Felföldi, Péter (Magyar Rendészet, 2024)
Ebben a könyvismertetőben megismerhetjük azokat a részletekbe menő történeti információmozaikokat, amelyek egy ma teljesen általánosan használt közlekedési eszközzel kapcsolatban megjelentek a kialakulástól a társadalmi elfogadottság hullámzó alakulásán át a közelmúlt fejleményeiig. Hans-Erhard Lessing A bicikli kultúrtörténete című könyve közel 230 oldalon át kalauzol a kerékpározás társadalmi és műszaki történetében, ennek rövid bemutatására vállalkozik ez az írás.