A rendészettudomány a német szakirodalomban - Fórizs, Sándor (Magyar Rendészet, 2025)
A szerző a rendészettudománnyal kapcsolatos német szakirodalmat elemzi írásában. Bemutatja a német fogalom tartalmát, kialakulásának történelmi folyamatát, egyes szerzők véleményét napjaink németországi helyzetéről ezen tudományág területén. Az olvasó megismerhet pozitív és negatív állásfoglalásokat a diszciplínával kapcsolatban. A publikáció bemutatja a rendészettudomány tartalmának magyar és német megközelítésében jelentkező különbségeket.