A rendészet mint a közigazgatás része - Balla, Zoltán (Magyar Rendészet, 2023)
A rendészetnek – mint a közigazgatás elválaszthatatlan részének – tárgya a közbiztonság, eszköze az erőszak-monopólium keretei között a rendészeti intézkedések, kényszerintézkedések és titkos eszközök alkalmazása.