A Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium Biztonságos Ország Biztonságos Határ alprojekt - Vájlok, László; Balla, József; Bartus, Gábor; Vedó, Attila (Magyar Rendészet, 2023)
Egy személy biztonságérzetét jelentősen befolyásolja környezete biztonsága, illetve az a tény, hogy ő maga mennyire érzi biztonságosnak azt a miliőt amelyben él, dolgozik, tanul. A biztonság a mindenki által elvárt legfontosabb szükségletek egyike, hasonlóan magas szintű elvárás, mint az étkezés vagy az egészség. A rendészeti szervek a civil, piaci szféra bevonásával képesek olyan elgondolások kutatására, megvalósítására, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak az egyén biztonságérzetének növeléséhez. Ha biztonságosak a határok, akkor biztonságos az ország, ha biztonságos az ország, akkor biztonságosak a települések, és ha biztonságos a település, akkor biztonságosak az egyes intézmények és azon felül az egyén is biztonságban érzi magát, és ez a logikai sorrend fordítva is igaz. A Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium létrejöttekor a Biztonságos Ország Biztonságos Határ alprojekt a fenti célok közül nevében foglaltaknak megfelelően a legnagyobb részt vállalta magára.