A szervezés mint vezetési funkció gyakorlati megvalósítása, az értekezletek levezetésének jó gyakorlata - Kovács, Gábor (Magyar Rendészet, 2023)
Ebben a tanulmányban az olvasó egy fontos vezetői feladatról, a vezetési folyamatok megszervezésének gyakorlati megvalósításáról szerezhet ismereteket. Minden jól szabályozott szervezetben vezetési folyamatok játszódnak le, amelynek minden eleme valamilyen hatással van a szervezet teljesítményére, így van ezzel – többek között – a Büntetés-végrehajtási Szervezet is. A vezetési funkciók közül legfontosabb a döntés, de az önmagában semmit sem ér akkor, ha a feladatok átadása a szervezet többi eleme részére nem valósul meg teljeskörűen. Napjainkban a szervezés mint vezetési funkció rendkívüli módon felértékelődik, hiszen az a rendelkezésre álló humán és anyagi erőforrások összhangjának megteremtésére irányul. A szervezés során az adott szintű vezető megtervezi a végrehajtandó feladatokat, eljuttatja azokat a végrehajtókhoz és összehangolja azok munkáját. A tanulmányból e feladatok jó gyakorlatát ismerheti meg az olvasó.