A drón mint kétpólusú tényező a büntetés-végrehajtásban - Bottyán, Sándor (Magyar Rendészet, 2023)
A pilóta nélküli légi járművek alkalmazása egyre népszerűbb a közszolgálat területein, ez alól a fegyveres rendvédelmi szervek sem képeznek kivételt. A hazai büntetés-végrehajtási szervnek a drónokat dualitásukban kell értelmeznie, hiszen a kihasználható lehetőségek mellett a fenyegetéssel is számolnia kell. Ez a tanulmány rövid betekintést kíván nyújtani a külföldi rendészeti drónfelhasználásba, valamint a magyar büntetés-végrehajtás drónokkal kapcsolatos munkájába. Mindemellett átfogóan és példákkal színesítve mutatja be a vizsgált téma ellentétes polaritása elleni, hazai büntetés-végrehajtásban szóba jöhető drónelhárítási megoldásokat.