Az arcfelismerés szerepe a bűnügyi munkában - Németh, Ágota (Magyar Rendészet, 2022)
Magyarországon az arcfelismerés közel öt éve működik. A tanulmány egy rövid nemzetközi kitekintést követően bemutatja a hazai arcfelismerő rendszert, annak jogszabályi kereteit. Működésének ismertetése a rendészeti és különösen a bűnügyi szakterületet fogja át. Az alkalmazás során elért eredmények, tapasztalatok birtokában a jövőbeli fejlesztés lehetőségei is felvázolásra kerülnek.