Gondolatok az intézkedéstaktika-oktatás fejlesztési lehetőségeiről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán - Mátés, Gábor (Magyar Rendészet, 2022)
Dolgozatomban a rendőri intézkedéstaktika Rendészettudományi Karon történő oktatásának fejlesztési lehetőségeihez igyekszem hasznos és könnyen alkalmazható módszereket, ötleteket adni. A rendőrök intézkedéstaktikai felkészítésének kiemelt szerepe van a saját és a civil lakosok biztonságának érdekében, ezért e tantárgy oktatására különös figyelmet kell fordítani. Az alábbiakban igyekszem rámutatni az egyes tanszékek közötti együttműködések jelentőségére, a megfelelő szakirodalom alkalmazásának lehetőségeire, a tantárgy gyakorlat-központúságára és a rendészeti szocializációs órák adta fejlesztési lehetőségekre. Nem utolsósorban igyekszem hangsúlyozni a pedagógiai képességek kiemelt szerepét a felsőoktatásban.