Drónok és más eszközök közötti interakciók, valamint a képi adattovábbítás fejlesztésére vonatkozó kompetenciák - Tóth, Veronika Zsófia (Magyar Rendészet, 2022)
A pilóta nélküli repülő szerkezetek (drónok) lehetővé teszik az adatgyűjtést olyan területeken és időben, amelyek továbbra is elérhetetlenek a hagyományos távérzékelő platformok számára. A technikai fejlődésnek köszönhetően alkalmazási körük egyre tágul, és az egyes eszközök specifikálódnak. Az alkalmazás fő limitáló tényezői a képtovábbítás és a drón, valamint más eszközök közötti kapcsolat (például a drón és az irányító kapcsolata, drón–drón kommunikáció). A tanulmány célja e technológiák jelenlegi helyzetének és a jövőben lehetséges fejlesztési irányok bemutatása.