A rendőrtisztképzés és a tiszti továbbképzés reformja - Kratochwill, Ferenc (Magyar Rendészet, 2021)
Kratochwill főigazgató úr életútjához szorosan kötődik a miskolci jogi kar alapítása, valamint a Rendőrtiszti Főiskola nagyívű reformja. Komoly vesztesége a rendészeti felsőoktatásnak, hogy ez utóbbi félbemaradt. A Rendészeti Szemle szerkesztősége kötelességének érzi, hogy a főigazgató úr szellemi végrendeletének tekinthető gondolatait – posztumusz – közzétegye.