A bírói engedélyhez kötött leplezett eszköz és a titkos információgyűjtés eredményének felhasználása - Steiner, Gábor (Magyar Rendészet, 2022)
A bírói engedélyhez kötött leplezett eszközök eredményességéhez nem elegendő önmagában azok végrehajtása során a relevánsnak tartott információk beszerzése, hanem szükséges az is, hogy az alkalmazásukra az eljárási törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően kerüljön sor. Ennek nem megfelelő teljesítése azt eredményezheti, hogy az egyébként terhelő bizonyítékok az adott ügyben vagy adott terheltekkel szemben később nem használhatók fel. Jelen dolgozatomban azt mutatom be, hogy melyek azok a – jelenleg hatályos, illetve korábban hatályban volt – követelmények, amelyekre ennek során feltétlenül figyelni szükséges.