Kísérleti orvostudománytól a rendészettudományig: Interjú Haller József egyetemi tanárral, az MTA doktorával - Németh, Zsolt (Magyar Rendészet, 2021)
Neurobiológus, kutató, 2004 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Szakterülete a magatartás-neurobiológia és kriminálpszichológia. 1999 és 2019 között a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Viselkedés Neurobiológia osztályának vezetője volt, ahol 2016 és 2019 között a Viselkedésvizsgáló Egységet is vezette. Rendszeres oktatói tevékenységet folytatott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Szent István és Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, valamint a Semmelweis Egyetem doktori iskolájában. Tanszékvezető a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Kriminálpszichológiai Tanszékén. Kutatási területe az agresszivitás, a drogok (kannabinoidok), a szorongás és a poszttraumásstressz- zavar viselkedési és neurobiológiai aspektusai. Két magyar és két angol nyelvű tudományos szakkönyv szerzője, valamint írt másfél tucat könyvfejezetet. Különböző nemzetközi folyóiratokban 158 tanulmánya jelent meg, több, amelyre 6212 független hivatkozás érkezett. A tudományos teljesítmény mérésére használt Hirsch-indexe 49. Számos konferenciát szervezett, illetve több hazai és nemzetközi tudományos folyóirat szerkesztőségének volt, vagy jelenleg is tagja. A Drogkutató Intézet igazgatójaként a tudományos kutatómunkák vezetője, az Interdiszciplináris Drogszemle szerkesztőbizottságának elnöke. Új feladata 2021-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Doktori Iskolájának a vezetése.