A mesterséges intelligencia egyes felhasználási lehetőségei a rendvédelmi területeken - Gyaraki, Réka; Dobó, Judit (Magyar Rendészet, 2022)
Mindannyian hallottunk már a mesterséges intelligenciáról, de csak kevesekben realizálódik, mennyire átszövi és meghatározza korunk technológiai fejlődését. Azonban a népszerű gazdasági és tudományos érdekek mellett legalább olyan fontos, hogy a közbiztonság terén is hasznos szolgálatot tegyen. Jövőbeli hasznosítása ugyanakkor komoly kihívások elé állítja mind a rendvédelmi területet, mind pedig a jogalkotást. Az, hogy ezeket a kihívásokat miként lehet majd leküzdeni, az elkövetkező idők legfontosabb kérdése lesz.