A magyar rendőrség első napilapja: A Rend (1921–1927) - Androvicz, Gábor (Magyar Rendészet, 2021)
A rendőrségtörténeti kutatások során forrásértékük miatt nem hagyhatók figyelmen kívül a – jellemzően az adott fegyveres testület által felügyelt és kiadott – különböző szakmai folyóiratok. A két világháború között működő rendőrségi szaklapok első képviselőjének A Rend tekinthető, amely az országossá váló Magyar Királyi Állami Rendőrség kortársaként követte nyomon a testület fejlődését. Szakmai fórumként helyet biztosított a rendőrség belső szervezetét érintő vitáknak, továbbá tevékenyen közreműködött a szakképzés, az értékközvetítés és az előremutató kezdeményezések támogatásában. A tanulmány bemutatja a folyóirat elindításának körülményeit, felépítését, főbb tartalmi jegyeinek formálódását és szerepét a korabeli rendészettudományban.