Törvényi egység a költségvetési csalásban és annak érvényesülési lehetőségei a gyakorlatban - Lengyel, Tibor (Magyar Rendészet, 2021)
A 2011. évi Btk. módosítás a költségvetési csalás tényállásának létrehozásával megteremtette a költségvetés bevételi és kiadási oldalának egységes büntetőjogi védelmét, amellyel a jogalkotó több bűncselekmény egy törvényi tényállásban történő összevonásával, egy komplex szabályozás bevezetésével kívánta megoldani a jogalkalmazás során felmerülő problémákat. Ennek részeként az egység-többség kérdésében megnyilvánuló jogalkotói akarat is érdemben változott, a törvényi egység megteremtése a korábbi kényszer- vagy automatikus halmazatok elkerülését célozta. Jelen tanulmány a gyakorlati jogalkalmazás szemszögéből kíván rámutatni mindazon sajátosságokra, amelyek a költségvetési csalás minősítésével kapcsolatosan a törvényi egység eredményeképpen napjainkban megmutatkoznak.