„Bumm a fejbe…”, avagy kivégzés és leszámolás a kilencvenes években alvilági módra - Kovács, István; Torma, Albert (Magyar Rendészet, 2021)
A kilencvenes éveket Magyarországon bizonytalan helyzet jellemezte, amely táptalajt nyújtott a szervezett bűnözés térhódításának. Alvilági csoportok gyilkolták egymást, számos ügy a mai napig is bírósági eljárás tárgyát képezi. A tanulmánysorozat tudományos igénnyel vizsgálja azt, hogy vajon az alvilági körökben ismert D. Ferenc ellen elkövetett emberölés a vállalkozó árulása miatt történt-e, vagy más indok vezérelte az elkövetőt. A tanulmány a Cinóber ellen elkövetett emberölés büntetőügyének bírósági ítéleteit, szakértői véleményeit elemzi, amelyet nemzetközi színtéren maffialeszámolásokból nyert adatokkal hasonlít össze, értékelve a kettő között fennálló korreláció mértékét.