Koronavírus a szabálysértés szemszögéből - Skorka, Tamás (Magyar Rendészet, 2021)
A koronavírus az élet minden területén éreztette hatását, így a változások a szabálysértési jogterületet is elérték. Az új helyzet új megoldásokat kívánt, a lehető leggyorsabban, így a vírus leküzdése elleni szabályok kormányrendeletek sorában láttak napvilágot, amelyek betartatását a szabálysértési jog szankciórendszere biztosította.