Gondolatok a magánbiztonság köréből - Rottler, Violetta (Magyar Rendészet, 2019)
A magánbiztonság mibenlétének meghatározása, lényegének definiálása, jelentősége, küldetése, tudományos megalapozása hosszas kutatómunkát igényel. Nagyon fontos területe a rendészeti kutatásoknak a rendészettudomány e viszonylag fiatal ágában fennálló összefüggéseknek a feltárása. Ha gondosan kimunkált elméleti alapok vannak, akkor ez hozzájárul a biztonsági szakmai további elméleti- és gyakorlati fejlődéséhez, szakmai színvonalának emeléséhez.