A lőkiképzés szerepe a magyar rendészeti felsőoktatásban - Gáspár, Miklós; Erdős, Ágnes (Magyar Rendészet, 2019)
A cikk rövid betekintést ad a lőkiképzés, mint rendészeti felsőoktatási tantárgy oktatásának magyarországi gyakorlatáról. Bemutatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán folyó lőkiképzés specialitásait, az intézkedéstaktikával és más tantárgyakkal való kapcsolatait. Ismerteti a kiképzésbe vont lőfegyvereket, az oktatással-kiképzéssel érintett személyi állományt, sematikusan bemutatja a tantárgy rendszerét. A fentieken túl leírja az oktatás-képzés aktuális technikai és humán jellegű kihívásait. Ezek között is a kiemelten ismerteti az Y és Z generációk képzésével kapcsolatban felmerülő, a különösen a lőkiképzéssel kapcsolatos problémákat.