A civiljogi tárgyak oktatásának gyakorlati problémái - Schubauerné Hargitai, Veronika (Magyar Rendészet, 2019)
A rendészeti civiljog tantárgy a civiljog, polgári jog azon területét öleli fel, amelynek ismerete a rendészeti kar hallgatói számára feltétlenül szükséges ismereteket tartalmaz. A tantárgyban oktatott jogintézmények adják más stúdiumok háttéranyagát, s a területre tartozó jogszabályi rendelkezések ismerete emeli a hallgatók szakmai munkájának minőségét és az átadott gyakorlati ismeretek egyben segítik a hallgatók mindennapi életében jelentkező jogi problémák megoldását. Méltatlanul „mellékes tárgy”- nak tekintődik. Így annak érdekében,hogy a hallgatók biztos elsajátítsák a számukra szükséges ismereteket : a tantárgy keretében a pedagógiai , oktatási módszerek széles tárházát kell az oktatás során alkalmazni. A stúdium oktatásával kapcsolatos tapasztalatokat kívánom ismertetni.