Ockham borotvája és a rendészet - Balla, Zoltán (Magyar Rendészet, 2020)
A rendészet a közigazgatás ágazata, amelynek tárgya a biztonság, eszköze a legitim erőszak-monopólium birtokában történő sajátos intézkedése, kényszerintézkedések és titkos eszközök alkalmazása. A rendészet tudománnyá válásához szükséges az alapvető kérdésekben az egységes dogmatika kiérlelése, továbbá a jogszabályi ellentmondások feloldása.