A stratégiai információszerzés magyarországi vonatkozásai - Molnár, Ákos (Magyar Rendészet, 2014)
A hírszerzés, és ezen belül a stratégiai hírszerzés egy adott állam, így Magyarország szükségleteihez is kapcsolódik. A döntéshozó szint ésszerűen és hatékonyan csak akkor reagálhat egy-egy eseményre, ha megfelelően és sokoldalúan informált, valamint tisztában van a meghozni kívánt döntés következményeivel. A szerző a rendszerszemléletű információszerzésből kiindulva ismerteti Magyarország nemzetbiztonsági szolgálatainak alapvető feladatait.