Iskolapadból a frontvonalba - Madai, Sándor (Magyar Rendészet, 2014)
A hallgatók a rendészeti felsőoktatásba is napjaink középiskoláiból érkeznek, más mikro- és makrokörnyezeti háttérrel, mint a korábbi generációk, s ez nyilván jelentős kihívást jelent. Szem előtt kell tartani, hogy a leendő tisztek képezik a frontvonalat, hiszen ahogy kezükbe kapják a diplomájukat, már másnap meg kell kezdeniük a szolgálatot. A szakmaiság mellett nagyon fontos a pszichológiai felkészítésük a napi kihívásokra, de a későbbi vezetői feladatokra is. További kihívás, hogy folyamatosan bővül a tananyag, és egyre több új tantárgyat kell beiktatni.