A tudós hatalom - Korinek, László (Magyar Rendészet, 2014)
Sajátos, mondhatni nagyon kényes helyzetben van a Rendészettudományi Kar: itt jórészt államilag finanszírozott képzésben részesülő hallgatók tanulnak, biztos leendő munkahellyel, mivel nincs konkurenciájuk, nincs az országban másik rendészettudományi kar. Ez a helyzet elkényelmesít, ezért nagyon kell vigyázni: ne éljenek vissza ezzel a kivételezett helyzettel, sőt érdemeljék azt ki fokozott erőfeszítésekkel, színvonalas oktatói és elmélyült kutatói aktivitással. Noha az intézmény nevében a közszolgálatiság szerepel, helyes, ha ezt úgy valósítják meg, hogy önállóan gondolkodni, a társadalom igényeit érdemben kielégíteni képes hallgatókat bocsátanak ki.