A gyakorlat hibáiból kellene tanulnunk - Bucsek, Gábor (Magyar Rendészet, 2014)
Fontosnak tartjuk, hogy a rendőrképzésre jelentkezők tudják, hogy hivatást választanak, nem pusztán egy munkahelyet. Állandó közös feladatunk, hogy keressük, miként lehet a rendőrségi munkát sokkal hatékonyabbá tenni, ezért kell a képzésben a gyakorlat megismerésére nagyobb hangsúlyt helyezni. Szituációkat kell gyakorolni, és tanulni kell a gyakorlat hibáiból, s ehhez érdemes nagy tapasztalatú szakembereket bevonni az oktatásba.