Az ügyvéd nem ellenség - Bánáti, János (Magyar Rendészet, 2014)
A rendőrök körében meggyökeresedett az a nézet, miszerint a védő az a személy, aki akadályozza a rendőrség sikeres munkáját. Ez tévedés, és nagyon káros nézet. Szükséges lenne, hogy a hallgatók alaposabban megismerkedjenek a védelem feladataival és lehetőségeivel, az ügyvédség etikai szabályaival. Ugyancsak nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a karon rendkívül alacsony óraszámban oktatják a büntetőeljárási jogot, és a tárgyból nem követelmény a szigorlat letétele.