A Közigazgatási Büntetőjogi Tanszék oktató tevékenysége - Simon, Attila (Magyar Rendészet, 2014)
A Közigazgatási Büntetőjogi Tanszék rövid múltra tekint vissza, egyidős a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel és annak Rendészettudományi Karával. A tanszék alapvető feladata a szabálysértési jog oktatása a Rendészettudományi Karon, és a közigazgatási büntetőjog oktatása a Közigazgatás-tudományi Karon. Emellett a tanszék még kisebb óraszámban más tantárgyakat is gondoz (így például rendészeti igazgatást, igazgatásrendészeti alapismereteket, valamint európai közigazgatási büntetőjogot). Az elméleti képzés mellett – a gyakorlati jogalkalmazásra való felkészítés érdekében – gyakorlati foglalkozások keretében (kerületi rendőrkapitányságokon) a hallgatók megismerik és elsajátítják a leendő munkakörükhöz kapcsolódó szabályokat és fogásokat. Ezek háttereként a tanszék kiváló szakmai kapcsolatot tart fenn az Országos Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Főosztályaival, illetve a budapesti kerületi rendőrkapitányságok igazgatásrendészeti osztályaival. Kiemelt prioritásként kezeli a tanszék az oktatói állomány és a hallgatók tudományos életben való részvételének erősítését is. A referátumban részletesen bemutatásra kerül a Közigazgatási Büntetőjogi Tanszék két karon végzett oktatási munkája.