A büntető eljárásjog oktatásának tapasztalatai a rendvédelmi tisztképzésben - Fantoly, Zsanett (Magyar Rendészet, 2014)
A rendészeti képzésben kiemelkedő szerepet játszik a büntető eljárásjog oktatása. A tantárgyat mind nappali, mind pedig levelező tagozaton előadás formájában ismertetjük a hallgatókkal, emellett a nappali tagozaton gyakorlatok is társulnak az előadáshoz. A Büntetőeljárásjogi Tanszék munkája a hallgatók magas szintű szakmai tudással történő felvértezésére irányul az eljárási büntetőjog elméleti kérdéseinek témájában, és szerves részét képezi a joggyakorlatban előforduló problémák megoldására történő felkészítés is. Emellett a büntetőeljárás tudománya iránt fokozott érdeklődést tanúsító hallgatókat a TDK keretében az OTDK-n és egyéb szakmai fórumokon történő megmérettetésre készítjük fel. Jelen előadás a Büntetőeljárásjogi Tanszék múltját, jelenét és jövőbeni célkitűzéseit vázolja fel azzal a céllal, hogy hozzájáruljon mind az oktatás, mind a kutatás terén előttünk álló feladatok megvalósításához.