Alkotmányjogi megjegyzések a katonai ügyészi és a katonai bírói jogviszony kapcsán - Szilvásy, György Péter (Magyar Rendészet, 2014)
Ha szemügyre vesszük a magyar katonai büntetőeljárás hatályos szabályozását, egy – vélhetőleg – diszkriminatív sajátosságra bukkanhatunk: a rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai a katonai büntetőeljárásban kizárólag a terhelt (vádlott) szerepét tölthetik be, nincs mód arra, hogy katonai ügyészként vagy katonai bíróként vegyenek részt az eljárásban. Ez utóbbi tisztségek betöltéséhez ugyanis a Magyar Honvédség katonájának kell lenni. Jelen tanulmányban az ezzel kapcsolatos alkotmányossági aggályokat vizsgálom.