Megjegyzések a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályai kapcsán - Márton, András (Magyar Rendészet, 2014)
2013 júniusában az Országgyűlés elfogadta a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályait módosító törvényt. Az Alkotmánybíróság az alapvető jogok biztosának indítványa alapján felfüggesztette a módosítás hatálybalépését, és megkezdte egyes rendelkezések alaptörvény-ellenességének vizsgálatát. Az új rendelkezések a beadvány alapján sértik a hatalommegosztás és a jogállamiság elveit, valamint a magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogot.