Budapest bűnözésföldrajzi vizsgálata 2009 és 2012 között - Mátyás, Szabolcs (Magyar Rendészet, 2014)
A dolgozat a BRFK kriminálstatisztikai adatait elemzi a 2009 és 2012 közötti időszakban, összehasonlítva azt nyolc másik regionális központ bűncselekményi értékeivel. A főbb gyakorisági mutatók tekintetében a főváros a leginkább érintett a vizsgált városok között. Meg kell azonban jegyezni, hogy a főváros külső kerületei lényegesen kevésbé érintettek a bűncselekmények által, mint a belső kerületek. Bécs, Varsó és Prága bűncselekményi értékeivel összehasonlítva a budapesti eredményeket, megállapítható, hogy számos deliktum tekintetében a magyar fővárosban kevesebb bűncselekményt követnek el.