A felfegyverkezve elkövetés büntetőjogi megítélése - Miskovics, Mariann (Magyar Rendészet, 2014)
Az új büntető törvénykönyv hatálybalépésének eredményeként a felfegyverkezve történő elkövetés egyre nagyobb szerepet kap, elterjedtsége fokozatosan nő, az elkövetés során az élet kioltására alkalmas eszközt használók száma rendkívüli arányban emelkedik. E speciális elkövetési mód egyik legnagyobb kihívása azonban pontos ismeretének hiányában áll, rendkívül kevesen vannak tisztában ténylegesen e különleges jogintézménnyel, illetve annak jelentésével. A tanulmányban a szerző a felfegyverkezve történő elkövetés a jelenleg hatályos büntető törvénykönyvben és a 2013. július 1-jén hatályát vesztő büntető törvénykönyvben való megjelenési formáinak, így a jogszabályokban szereplő fogalmaknak és bűncselekményeknek az alapos és részletes vizsgálatára vállalkozik, amelynek révén érthetővé és áttekinthetővé válik a felfegyverkezve történő elkövetésre vonatkozó szabályozás, valamint a jogintézmény jelentősége is.