Az önkormányzati rendészet hazánkban. Helyzetértékelés röviden - Bacsárdi, József (Magyar Rendészet, 2014)
Dolgozatomban a magyarországi önkormányzati rendészetre vonatkozó hatályos szabályozást tekintem át. Azt kívántam megvizsgálni, hogy az új jogszabályok alkalmasak-e arra, hogy hatékonyabbá tegyék az önkormányzatok rendészeti tevékenységét.