Szélsőséges időjárási viszonyokkal, extrém hőséggel kapcsolatos vezetői, parancsnoki feladatok - Papp, Dávid (Magyar Rendészet, 2019)
Napjainkban a globális felmelegedés által előidézett szélsőséges időjárási körülmények gyakran próbára teszik az élőlények szervezetének tűrőképességét. A rendőri szolgálatot időjárási viszonyokra tekintet nélkül működtetni kell, így írásomban a szélsőséges időjárási viszonyok ismertetésén túl az extrém hőséggel és annak következményeivel szembeni védekezéssel kapcsolatos rendőrségi feladatokat ismertetem kihangsúlyozva a vezetői és parancsnoki minőségben tevékenykedő személyek felelősségi körét.