A hivatalos személy elleni erőszak megítélése a bírói gyakorlatban - Mészár, Róza (Magyar Rendészet, 2015)
A szerző — a legmagasabb hazai bírói fórum tagjaként — ismerteti a vonatkozó kollégiumi véleményeket és a Kúria (korábban: a Legfelsőbb Bíróság) eseti döntését is, amelyek a bírói gyakorlat egységességének elősegítését szolgálják.