A rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak egyes büntetőeljárási kérdései - Fantoly, Zsanett (Magyar Rendészet, 2015)
A tanulmány a katona büntetőjogi fogalmát ért módosítás folytán előálló büntető eljárásjogi problémákat veszi górcső alá, és egyben rendszertani besorolást végez a rendőr által, illetve a rendőr sérelmére elkövetett bűncselekmények hatásköri megítélése céljából. Érintőlegesen elemzi a kérdést: szükséges-e a rendőr vonatkozásában a katonai külön eljárás biztosítása; illetve milyen kriminológiai prevenciós megoldások alkalmazhatók az elkövetés visszaszorítására.